026 - 303 15 40

Tooling voor Materiaaltesten

Tooling voor materiaaltesten
Om inzicht te krijgen in de kwaliteit van uw product of materialen, zijn (non)destructieve praktijk testen noodzakelijk. Vaak is standaard beschikbare Tooling niet toereikend voor uw beoogde testen. Graag ontwikkelen wij maatwerkoplossingen voor uw test- of meetvraagstuk.

De expertise van onze specialisten staat tot uw beschikking om een passend gereedschap te ontwikkelen. Wij maken o.a. gebruik van onze FEM-analyse vaardigheden om het juiste Tooling- ontwerp te ontwikkelen en de juiste Tooling-materialen te selecteren. Hiermee bent u in staat repeterend betrouwbare testen uit te voeren.

Tooling volgens NEN, EN of ISO normen

ENDUTEQ heeft jarenlang ervaring in het omzetten van NEN/EN/ISO norm beschrijvingen naar betrouwbaar werkende Tooling. Hiermee kunt u reproduceerbaar testen uitvoeren.

Als u aangeeft volgens welke norm u wilt testen (en op welke trekbank u de testen wilt uitvoeren), dan ontwikkelen wij een Tooling-oplossing op maat.

Klem-Tooling

Tooling voor Onderzoeksinstituten

Als onderzoeksinstituut verricht u toegepast wetenschappelijk onderzoek. Voor het uitvoeren van praktijkonderzoek van nieuwe materialen en producten is standaard Tooling vaak niet toereikend. Samen met uw wetenschappers ontwikkelen wij een meetmethode om uw wetenschappelijk onderzoek te onderbouwen met praktijk experimenten. Op basis van de gekozen meetmethode ontwikkelen we aansluitend een Tooling-oplossing op maat.

3-puntsbuig Tooling, vervaardigd uit elektrisch isolerend materiaal 

Reparatie, revisie en upgrade van uw Tooling

ENDUTEQ kan desgewenst reparatie en/of revisie van beschadigde of versleten test gereedschappen verzorgen. Als u aangeeft volgens welke norm u testen met uw Tooling verricht, en op welke trekbank u de testen uitvoert; dan verzorgen wij een passende Tooling-upgrade.

 

 

Locking pin tot 250kN

Innovatieve Tooling voor elke industrie
Of u nu in de automotive, bouw, chemie, metaal of kunststoffen sector actief bent, onze oplossingen bieden voor alle industrieën uitkomst. Ook als u testen wilt uitvoeren waarvoor (nog) geen normen beschikbaar zijn, kunnen wij een passende Tooling-oplossing verzorgen.

Datasheet

Meer weten?

Wilbert Coenen

Account manager
026 - 303 1540 w.coenen@enduteq.com

Hans Blauw

Senior account manager
026 - 303 1540 h.blauw@enduteq.com

Bekijk andere oplossingen