026 - 303 15 40

Horizontale trekbank 100 ton

Horizontale Trekbank 100 ton
Met behulp van de horizontale trekbank 100ton kan reklengte en breekkracht van (sjor- en hijs)banden, staalkabels (volgens EN 12385), vezelkabels, schakelkettingen, etc. getest worden.

De Horizontale trekbank 100 ton maakt gebruik van de universele Instron Blue Hill besturing. Hierin kunnen alle gewenste meetmethodes ingevoerd worden, zowel statische als dynamische testen zijn mogelijk.

Tooling
De tooling is opgebouwd uit een loopwagen en een verwisselbare klem-inrichting:

 

Loopwagen
Aan de aandrijfzijde is de loopwagen m.b.v. een loadcell aan de hydraulische cilinder gemonteerd, zodat de trek kracht nauwkeurig gemeten kan worden. Aan de trekzijde is de loopwagen uitgevoerd met een borg-inrichting, hiermee is de positie van de loopwagen elke 150 mm te borgen. Borging wordt gecontroleerd d.m.v. sensoren, zodat de test alleen bij borging gestart kan worden.

Klem-inrichting
De klem-inrichting is eenvoudig verwisselbaar. Voor het testen van vlakke sjorbanden is de klem-inrichting uitgevoerd met een uniek klem-mechaniek. Hiermee kunnen trektesten tot 50ton uitgevoerd worden zonder dat slip optreedt.

Veiligheid
De Horizontale Trekbank 100ton is voorzien van veilige afschermingen conform CE. Elke toegangsdeur is voorzien van een eigen veiligheidsschakelaar (incl. vergrendeling). De toegangsdeur kan niet geopend worden tijdens een test. Veiligheid is te overbruggen middels een sleutelschakelaar, hiermee is het mogelijk om de toegangsdeuren te openen om een test voor te bereiden. Toegangsdeuren zijn uitgevoerd met een contragewicht, voor gebruiksgemak.

Specificaties

Maximale trekkracht 1.000 kN
Trekkrachtmeting Loadcell 2 ±0,01 mV/V
Maximale lengte testsample 7 mtr
Aandrijving Hydraulische cilinder
Maximale slaglengte cilinder 1 mtr
Testsnelheid cilinder 250 mm/min
Positiemeting Trekdraadencoder
resolutie 0,1 mm
Totale lengte trekbank 11 mtr
Totale breedte trekbank 1,3 mtr
Totale gewicht 8.000 kg
Geluidsniveau 80 dB(a)
Vermogen hydr. aggregaat 5,5 kW
Netvoeding 410 ~ 3ph / 50 hz

 

Datasheet

Meer weten?

Wilbert Coenen

Account manager
026 - 303 1540 w.coenen@enduteq.com

Hans Blauw

Senior account manager
026 - 303 1540 h.blauw@enduteq.com

Bekijk andere oplossingen voor norm testen