026 - 303 15 40

Uitgevoerde projecten

De afgelopen jaren heeft ENDUTEQ voor diverse onderzoeksinstituten maatwerk-oplossingen ontwikkeld. Onderstaand vindt u korte beschrijvingen van enkele uitgevoerde projecten.

Voor het hoge druk en temperatuur (HPT) lab van het    Earth Simulation Lab van de Universiteit Utrecht heeft ENDUTEQ diverse Test- en Meetsystemen ontwikkeld. Met deze geavanceerde systemen worden o.a. aardbevingen gesimuleerd.

Triaxiaal testmachine

Een gesteentemonster uit een gas of geothermisch reservoir wordt in een drukvat geplaatst, waarna dit drukvat wordt gevuld met olie tot een druk van 1200 bar. Het vat kan tevens verwarmd worden tot een temperatuur van 250° C. Hiermee worden de omstandigheden in de aarde gesimuleerd op een aantal kilometers diepte. Aansluitend wordt een dynamische last op het specimen aangebracht. Door deze parameters te variëren, wordt onderzocht onder welke omstandigheden het gesteente breekt, inklinkt of plastisch vervormd.

ENDUTEQ heeft het complete Testsysteem in nauw overleg met de Utrechtse wetenschappers ontwikkeld en gebouwd.

 

 

Ook voor NRG (Nuclear Research and consultancy Group) in Petten, heeft ENDUTEQ diverse Test- en Meetsystemen ontwikkeld.

ENDUTEQ heeft mee-ontwikkeld aan een Gamma-scanner (VINISH) voor het meten en classificeren van radioactief afval. Het afval is opgeslagen in vaten. Dit inspectie systeem kan met behulp van gammaspectrometrie de aanwezige radioactiviteit meten, zonder het vat te openen. In dit project heeft ENDUTEQ de complete besturing en aandrijftechniek ontwikkeld, en tevens de communicatie met de gamma-scanner verzorgd.

Meer weten?

Hans Blauw

Account Manager
026 - 303 1540 h.blauw@enduteq.com

Wilbert Coenen

Sales Engineer
026 - 303 1540 w.coenen@enduteq.com