026 - 303 15 40

ENDUTEQ-Vision

Met ENDUTEQ-Vision leveren we complete vision-oplossingen, inclusief MachineVision-software voor vele industriële applicaties. Op basis van uw vraagstuk selecteren we de juiste componenten, zoals camera, objectief en belichting. Van gerenommeerde fabrikanten, of op maat gemaakt.

De expertise van onze specialisten staat tot uw beschikking om een passende vision inspectie oplossing te ontwikkelen. Wij maken gebruik van onze uitgebreide Vision kennis en ervaring om de juiste componenten te selecteren. Hiermee kunt u repeterend betrouwbare kwaliteitsinspecties uitvoeren.

Camera
Afhankelijk van het type inspectie kunnen verschillende soorten camera’s toegepast worden, denk hierbij aan: Vision-sensor, Vlak-scan camera, Line-scan camera of 3D camera.

Objectief
De selectie van het juiste objectief is essentieel, want de opname die wordt gemaakt van het object is bepalend voor de kwaliteit van de inspectie; niet het object zelf. Toe te passen lenzen zijn: Etnocentrische lens, Telecentrische lens, Meetlens, Macrolens, Kleur corrigerende lens, Zoom-microscoop-lens.

Belichting
Ook de belichting speelt een centrale rol in de industriële beeldverwerking. Alleen een homogene belichting, is in staat een stabiele weergave van het object te geven; vanaf alle zijden. Hierbij wordt eventuele schaduwwerking vermeden. Bij een optimale belichting ontstaat een perfect licht-donker contrast, alleen dan is het mogelijk om de gewenste inspectie betrouwbaar uit te voeren. Toe te passen belichtingen zijn:
LED-licht: lijn-, spot- of ringlicht, vlakbelichting, coaxiale belichting, donker veld, laser, etc.

MachineVision software
De volgende inspecties zijn mogelijk:
–  100% inline inspectie- en kwaliteitscontrole. Zeer hoge resoluties zijn mogelijk, tot in het micro-bereik.
–  Track & trace, door identificatie van OCR-schrift, barcode, QR-code, etc.
–  Beeld-vergelijking, proefmonster-herkenning, positie-herkenning
–  Producten sorteren middels camera inspectie.

Afhankelijk van de applicatie is het ook mogelijk om een klantspecifieke Vision-oplossing te ontwikkelen.

Datasheet

Meer weten?

Wilbert Coenen

Account manager
026 - 303 1540 w.coenen@enduteq.com

Hans Blauw

Senior account manager
026 - 303 1540 h.blauw@enduteq.com