026 - 303 15 40

Creeptest systeem – ISO9967 / ISO9969

Het 3-voudig Creeptest systeem voert duurtesten uit op kunststof buizen

Met behulp van een 3-voudig Creeptest systeem wordt de materiaalkwaliteit van kunststof buizen meetbaar gemaakt. Om betrouwbare testresultaten de realiseren wordt 3-voudig getest met gelijkwaardige producten.

Met behulp van ons 3-voudige Creeptestsysteem kan het kruipgedrag (ISO9967) en ringstijfheid (ISO9969) volautomatisch volgens de norm getest worden; dit voor thermoplastische kunststof buizen. En volgens de ISO7684 of ISO7685 norm voor thermohardende kunststof buizen.

Tijdens de test wordt een constante kracht uitgeoefend op de buis, zodanig dat deze 1,5% vervormd; over een periode van 42 dagen wordt de aangelegde kracht en de vervorming van de buis continu gemonitord. Na afloop van de test wordt door extrapolatie uit de meetwaarden een regressie-rechte berekend; op basis waarvan de aan te nemen vervorming na 2 jaar wordt bepaald.

Het Creeptest systeem is opgebouwd uit:

  • 3 Testframes uitgevoerd met een spindel-aandrijving (servo).
    • Set drukplaten.
    • Loadcell
    • Encoder, direct op spindel-as aangesloten voor nauwkeurige meting.
  • Centrale besturing, incl data-acquisitie. Hier worden de testmethodes ingesteld, alle testdata gelogd, en automatisch verwerkt in testrapporten volgens de norm.
  • Max aandrukkracht:       20kN.
  • Max buisdiameter:          1700mm.

ENDUTEQ ontwikkelt en bouwt Creeptest systemen op maat. Bovengenoemd Creeptest systeem kan ook geschikt gemaakt worden om duurtesten uit te voeren voor allerlei andere kunststof en rubber producten.

Meer weten?

Hans Blauw

Account Manager
026 - 303 1540 h.blauw@enduteq.com

Wilbert Coenen

Sales Engineer
026 - 303 1540 w.coenen@enduteq.com

Bekijk andere oplossingen voor norm testen