Het verhaal van Enduteq

 

EnduteQ is ontstaan als een onderdeel van Tevel. Van oudsher is Tevel een technisch handelsbureau en (adviseert en) levert zij componenten, zowel los als samengesteld. Tevens worden er complete mechatronische systemen ontworpen en gebouwd met als kern de bestaande componenten. In 2012 is Tevel overgenomen door dhr E. Sülter. Hij zag kans voor een specialisatie binnen de organisatie. Om die reden heeft hij een team van Engineers samengesteld, met ieder zijn eigen specialisme. Met het Engineers team is hij zich gaan richten op test- en meetsystemen en worden er op maat gemaakte test- en meetsystemen ontworpen en gebouwd. De klantvraag is hierin leidend. Het team van Engineers verdiept zich in de probleem- of vraagstelling en vanuit een samengestelde analyse met de klant, bouwen zij een test- en/of meetsysteem.

Algauw werd ondervonden dat de nieuwe specialisatie potentie genoeg heeft om een naam op zich zelf te dragen. Op die manier kan er goed onderscheid gemaakt worden tussen het Handelsbureau en het Engineersbureau. EnduteQ is daaruit voortgekomen. De naam EnduteQ geeft verborgen aan waar het voor staat. Het is een samenstelling van de woorden; Endurance, Technic, Quality.

De vrije interpretatie daarvan is dat EnduteQ staat voor test- en meetsystemen van kwalitatief goede technische oplossingen van duurzaam vermogen. (… duurzaam vermogen …) Binnen Tevel was iedereen het erover eens dat zij op dit specialisme naar buiten willen treden als EnduteQ en willen zij enthousiast bouwen aan een nieuwe tak binnen de bestaande organisatie. In de tijd van de ontwikkeling van EnduteQ heeft het team zich weten te ontwikkelen tot expert op het gebied van testen en meten van de productkwaliteit voor uiteenlopende producten. Dat doen zij voor verschillende branches met alle denkbare producten mogelijk. Alles staat en valt met de kwaliteit van een product en EnduteQ kan helpen de kwaliteit te waarborgen (middels een op maat gemaakt test- en/of meetsysteem). Ook probleemvraagstukken op het gebied van onderzoek met als doel het testen, kunnen bij EnduteQ neergelegd worden. Er is altijd een antwoord op elk test- en meetvraagstuk.

De ambitie van EnduteQ is om onderscheidend te zijn en te blijven binnen de specialisatie van test- en meetsystemen. Een nauwe samenwerking met partners en klanten, en altijd vanuit een goede analyse van het vraagstuk, moeten ervoor zorgen dat zij leveren waar zij voor staan, namelijk; kwalitatief goede en duurzame technische oplossingen op het gebied van test- en meetvraagstukken.