Wie: Kiwa
Kiwa verzorgt hooggekwalificeerde certificering. Kiwa helpt de kwaliteit te verbeteren binnen organisaties, door alles wat een organisatie doet zichtbaar en meetbaar te maken. Hiervoor gebruikt ze test- en meetsystemen. Wanneer een klant van Kiwa een product op de Nederlandse markt wilt brengen, behoort het product het Kiwa keurmerk te dragen. Heel specifiek is uit te lichten dat door de overheid is bepaald, dat alle producten op de Nederlandse markt die in aanmerking komen met drinkwater, het KIWA keurmerk horen te dragen.

De vraag aan ENDUTEQ:
‘We willen een automatische Relaxatiestest.’ Aangezien deze destructieve testapparatuur niet zomaar bij de fabrikant op de plank ligt moet het gebouwd worden volgens speciale specificaties.

De oplossing:
Een duurteststation die het mogelijk maakt om materialen voor de thermische isolatie van gebouwen te testen; door de vervorming te meten bij een gespecificeerde drukbelasting en temperatuursomstandigheden. Uitvoering volgens norm NEN-EN 1605 (en).

‘De communicatie met ENDUTEQ is goed, dingen worden snel opgepikt en als dingen niet duidelijk zijn wordt er gebeld en dan worden er vragen gesteld. Er is goede communicatie over en weer we zijn zeer tevreden.‘

Waarom deze geautomatiseerde meettest:
Dat het belang van het aantonen te kunnen voldoen aan de juiste productaansprakelijkheid steeds groter is geworden merkt KIWA dagelijks. Met een aanbod van vele soorten testen zorgt ze ervoor dat bedrijven en producten aan de meest hooggekwalificeerde certificeringen kunnen voldoen. Zo is en blijft KIWA van grote toegevoegde waarde voor grote en kleine bedrijven. Het bedrijf heeft een gevestigde naam in het zichtbaar en meetbaar maken van allerlei producten en systemen.

Net een stapje meer:
Voor Kiwa is de software erg belangrijk. Dat moet makkelijk en gebruiksvriendelijk werken. Tevens moet het maar op één manier te bedienen zijn, zodat niet iedereen zijn eigen interpretatie daar aan geeft. Het moet een duidelijk softwarepakket zijn, waar de door Kiwa gewenste resultaten uit af te lezen zijn. Naast het dagelijks gebruik, is ook de periodieke jaarlijkse kalibratie snel en gebruiksvriendelijk uit te voeren.

Voordelen van een automatische stress-relaxatie testsysteem op een rijtje:

  • Een gebruiksvriendelijk automatisch systeem, waar iedereen op dezelfde manier mee overweg kan;
  • Binnen industriële toepassingen kunnen voldoen aan wereldwijde normen (zoals bijvoorbeeld ISO 3384);
  • Kunnen garanderen dat het product aan de juiste productvoorwaarden voldoet.

Meer weten
Benieuwd naar wat wij voor u kunnen beteken binnen uw meetvraagstuk?

Kom in contact