Wie: INSTRON
Instron is al sinds 1946 het meest bekende en betrouwbare merk op gebied van het testen van materialen. Haar naamsbekendheid is groot en de testsystemen die ze aflevert voldoen aan hoge standaarden. Niet alleen in Nederland maar wereldwijd is Instron een gevestigd merk. Om deze hoge standaarden te kunnen blijven leveren in de materiaal test tak was Instron op zoek naar een automatische test voor een consumenten electronica aanbieder, welke ervoor zorgt dat er niet meer handmatig getest hoeft te worden onder het oogmerk: reproduceerbaarheid

De vraag aan ENDUTEQ:
Vanuit de vraag van een consumentenelectronica aanbieder, riep Instron de hulp in van ENDUTEQ. Om te kunnen voldoen aan het meten van een veerconstante in krachtmeting, wilde Instron op dagelijks niveau kunnen testen.

De oplossing:
ENDUTEQ hielp om een meetoplossing te ontwerpen en ontwikkelen voor dit complexe engeneering project. Deze meetoplossing is in staat om kleine krachten in orde groottes van enkele milinewtons en micron nauwkeurig een veerkarakteristiek te kunnen meten met standaardcomponenten. Door goed te luisteren en op hetzelfde denkniveau te werken, leverde ENDUTEQ een perfect technische oplossing. Van een abstracte vraag een concrete oplossing maken, dat is wat we voor Instron hebben kunnen realiseren.

Quote ‘ENDUTEQ heeft niet alleen verstand van de technische oplossing maar helpt ook bij de analyse en het interpreteren van resultaten. Het werk en denkniveau licht in lijn der verwachting. Voor ons was dit van groot belang, want zo hoef je niet telkens opnieuw uit te leggen’.

Waarom deze geautomatiseerde meettest:
ENDUTEQ is al sinds begin 2017 partner is van Instron, daarom was het een logische keuze deze testvraag bij ENDUTEQ neer te leggen. In de afgelopen anderhalf jaar heeft ENDUTEQ al meerdere grotere projecten uitgevoerd voor Instron.

Besparingen/voordelen op een rij:

  • Beduidend betere meting met een significant lagere spreiding van factor 5 of 6;
  • De engeneering onder controle;
  • Een beter reproduceerbaar product;
  • Grote winst behaald op een betrouwbare meting;

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen beteken?

Kom in contact